چرا منبع انبساط باز ؟منبع انبساط 100لیتری | منبع انبساط طبرستان | مخزن اب الومنیومی

  معمولا برای سیستم های گرمایشی مرکزی از منبع انبساط باز استفاده می شود، به جز در شرایطی که به علت کمبود فضا امکان نصب مخزن انبساط باز در پشت بام میسر نباشد. از جمله مزایای یک منبع انبساط باز می توان به قیمت تمام شده پایین آن اشاره کرد که در مقایسه با منبع انبساط بسته ارزان تر بوده و معمولا نگه داری و هزینه سرویس ها و تعمیرات آن نیز کمتر می باشد. یکی دیگر از مزایای منبع انبساط باز ضریب اطمینان بالای این نوع مخازن در برابر تحمل فشار های بالا است و با کنترل دقیقی که روی سیستم گرمایشی اعمال می کنند، احتمال ترکیدگی دیگ را به حداقل می رسانند. در واقع این اطمینان بالا به این دلیل است که در یک منبع انبساط باز با بالا رفتن فشار آّب موجود در سیستم، منبع وارد عمل شده و آب اضافی از منبع سر ریز می کند. اما در یک منبع انبساط بسته با بالا رفتن فشار آب موجود در سیستم، مخزن شیر اطمینان موجود در سیستم گرمایشی را وادار به باز شدن می کند که در برخی مواقع امکان عدم عملکرد صحیح شیر اطمینان به دلایل و نقایص فنی و مکانیکی وجود دارد.

به سادگی با کمک گردبر متناسب با قطر فیتینگهای برنجی مخازن انبساط پلاستیکی به راحتی قابل سوراخکاری و پس از نصب بسیار آسان فیتینگها صرفا محکم کردن مهره فیتینگ آب بندی می شوند و برخلاف سایر مخازن بر اثر مرور زمان و گرمای آب داخل منبع مخزن دفورم نشده و اتصال از آب بند خارج نمی شود. امکان تولید در رنگهای آبی و زرد نیز وجود دارد

همانگونه که بیان شد یکی از نقاط ضعف مخزن تحت فشار یا منبع انبساط بسته نسبت به منبع انبساط باز برای سیستم شوفاژ خانه علاوه بر قیمت بالاتر آن هنگام خرید ، مخزن تحت فشار به رسیدگی و بازدید های مکرر بیشتری دارد و ضریب اطمینان آن نیز کمتر است . هزینه نگهداری آن نیز بیشتر می باشد. پارگی تیوپ به صورت دوره ای یکی از مشکلات مخزن تحت فشار یا انبساط بسته در سیستم گرمایش مرکزی می باشد.

تفاوت مخزن انبساط باز با مخزن انبساط بسته ( منبع تحت فشار )      انواع مخازن انبساط باز

مخازن انبساط باز جدا از اینکه در حجم های مختلفی در بازار موجود هستند از لحاظ جنس مواد مورد استفاده در تولید آنها نیز متفاوت هستند. دو دسته متداول منابع انبساط باز، منبع انبساط باز پلی اتیلن و منبع انبساط باز فلزی با ورق گالوانیزه می باشند.

مخزن انبساط باز عایق دار یا فوم دار

یکی از مشکلات مخازن انبساط باز، اتلاف انرژی در آنها است. برای حل این مشکل و کاهش هزینه های مصرف انرژی مخازن انبساط عایق دار تولید می شوند. مخازن انبساط عایق دار به دو نوع مخازن انبساط دو لایه فوم دار پلی اتیلن و مخازن انبساط فلزی ( ورق گالوانیزه ) عایق دار تقسیم می شوند. که در ادامه هر یک از آنها را معرفی خواهیم کرد.